• Buradasın

    Donat hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Donat hamuruna aşağıdaki malzemeler konur:
    • 3 bardak un 1;
    • 2 adet yumurta 12;
    • 3 kaşık yoğurt 1;
    • 1 bardak lor peyniri 1;
    • 1 paket kabartma tozu 1;
    • 1 fincan pudra şekeri 1;
    • Sıvı yağ (yarısı hamura, kalanı kızartmak için) 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Donut hamuru nasıl yapılır?

    Donut hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı un; 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu; 1/4 tatlı kaşığı karbonat; 1/2 tatlı kaşığı tuz; 1/3 su bardağı esmer şeker; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yumurta; 1/2 su bardağı süt; 1/2 tatlı kaşığı sıvı vanilya. Yapılışı: 1. Bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve esmer şekeri koyup mikserle 2 dakika çırpın. 2. Tereyağını bir tavada kahverengi renk alana kadar yakın. 3. Başka bir kapta yumurta, süt ve sıvı vanilyayı çırpın. 4. Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyerek tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. 5. Sonra içine yanık tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın. 6. Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın ve yağlanmış metal donut kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 9 dakika pişirin. 7. Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın.

    Donat hamuru mayalandıktan sonra ne yapılır?

    Donat hamuru mayalandıktan sonra, hamurların her iki tarafını da 45 saniye pişirmek gerekir. Daha sonra: 1. Ortaları yuvarlak bir aparatla kesilir ve hazırlanan hamurlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. 2. Kızartılan hamurlar, kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alınır. 3. Çikolata benmari usulü eritilir ve ılıyan donatlar çikolataya batırılıp, istenilen şekilde süslenir.

    Orjinal donat hamuru kaç dakika mayalanır?

    Orjinal donat hamurunun mayalanma süresi 30 dakikadır.

    Hamur nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Hamur yapımı için gerekli malzemeler genellikle şunlardır: Un: Temel bileşen olarak kaliteli bir un kullanılır. Maya: Kuru veya yaş maya tercih edilebilir. Sıvı: Ilık su veya süt gibi bir sıvı eklenir. Şeker: Genellikle 1 yemek kaşığı kadar toz şeker kullanılır. Tuz: 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir. Yağ: 2 yemek kaşığı sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) eklenir. Yumurta: Hamurun daha yumuşak olması için 1 adet yumurta kullanılabilir. Yapılış aşamaları: 1. Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. 2. Un geniş bir kaba alınır ve ortası çukur şeklinde açılır. 3. Aktif hale getirilmiş maya sıvısı bu çukura dökülür ve ön mayalanma için 10 dakika beklenir. 4. Diğer malzemeler eklenir ve hamur kuru hale gelip kendini kabın kenarından ayırana kadar yoğrulur. 5. Hamur, üzeri örtülerek sıcak bir yerde kabarmak üzere dinlenmeye bırakılır. 6. Dinlenme süresi tamamlandıktan sonra hamur şekillendirilir ve tekrar mayalanması için bekletilir. 7. Son olarak, hamur işinin türüne göre fırında pişirilir.