• Buradasın

    Donat hamuruna ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown donut sits on a rustic wooden table, surrounded by bowls of flour, eggs, yogurt, crumbled white cheese, baking powder, powdered sugar, and a bottle of oil, with a Turkish tea glass steaming nearby.
    Donat hamuruna konan malzemeler kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. İşte bazı temel malzemeler:
    • 3 su bardağı un 2.
    • 1 çay bardağı ılık süt 24.
    • 3 yemek kaşığı şeker 2.
    • 1 adet yaş maya veya 1 yemek kaşığı kuru maya 24.
    • 1 çay kaşığı tuz 2.
    • 2 adet yumurta 24.
    • Ilık su 2.
    • Sıvı yağ (kızartma için) 24.
    Ayrıca, üzeri için çikolata sosu, pasta süsleri, Hindistan cevizi, Antep fıstığı gibi malzemeler kullanılabilir 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Orjinal donat hamuru kaç dakika mayalanır?

    Orjinal donat hamurunun mayalanma süresi 30 dakikadır.

    Donat hamuru mayalandıktan sonra ne yapılır?

    Donat hamuru mayalandıktan sonra, hamurların her iki tarafını da 45 saniye pişirmek gerekir. Daha sonra: 1. Ortaları yuvarlak bir aparatla kesilir ve hazırlanan hamurlar kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. 2. Kızartılan hamurlar, kağıt havlu koyulmuş bir tabağa alınır. 3. Çikolata benmari usulü eritilir ve ılıyan donatlar çikolataya batırılıp, istenilen şekilde süslenir.

    Hamur nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

    Hamur yapmak için gerekli malzemeler: Un. Maya. Sıvı. Şeker. Tuz. Yumurta ve sıvı yağ. Hamur yapma aşamaları: 1. Tüm malzemeler oda sıcaklığına getirilir. 2. Mayayı, şekeri ve ılık su-süt karışımını bir kaba koyun, tahta kaşıkla karıştırın. 3. Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurun. 4. Hamur ele yapışmayan, homojen ve elastik bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun mayalanması için ılık bir ortamda bekletilmesi gerekir.

    Donut hamuru nasıl yapılır?

    Donut hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı ılık süt; 1 su bardağı ılık su; 3 yemek kaşığı şeker; yarım su bardağı sıvı yağ; 1 paket instant maya; yarım fiske tuz; 1 çay kaşığı tarçın; 1 adet yumurta; 5 su bardağı un. Yapılışı: 1. Yoğurma kabında ılık su, ılık süt, şeker, sıvı yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı çırpıcı ile karıştırın. 2. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin. 3. Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar elinizle yoğurun. 4. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp temiz bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. 5. Mayası gelen hamurunuzu unlu tezgaha alıp toparlayın ve iki eşit parçaya ayırın. 6. Merdane ile 1 cm kalınlığında açın ve kesme aparatı veya su bardağı ile daireler kesin. 7. Ortalarını daha ufak bir daire ile kesip halkalar elde edin. 8. Hamurları fırın kağıdı serili tepsiye alıp 10-15 dakika dinlendirin. 9. 180 derece fırında kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Donutları yağda kızartmak veya fırında pişirmek mümkündür.