Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Donut hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı un 1;
- 3/4 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 1/4 tatlı kaşığı karbonat 1;
- 1/2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1/3 su bardağı esmer şeker 1;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 1 yumurta 1;
- 1/2 su bardağı süt 1;
- 1/2 tatlı kaşığı sıvı vanilya 1.
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına un, kabartma tozu, karbonat, tuz ve esmer şekeri koyup mikserle 2 dakika çırpın 1.
- Tereyağını bir tavada kahverengi renk alana kadar yakın 1.
- Başka bir kapta yumurta, süt ve sıvı vanilyayı çırpın 1.
- Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyerek tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın 1.
- Sonra içine yanık tereyağını ilave edin ve iyice karıştırın 1.
- Elde ettiğiniz hamuru sıkma torbasına alın ve yağlanmış metal donut kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında 9 dakika pişirin 1.
- Soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp servis tabağına alın 1. Üzerlerine pudra şekeri ve eritilmiş çikolata dökerek servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: