Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Donut hamuru yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt 1;
- 1 su bardağı ılık su 1;
- 3 yemek kaşığı şeker 1;
- yarım su bardağı sıvı yağ 1;
- 1 paket instant maya 1;
- yarım fiske tuz 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 5 su bardağı un 1.
Yapılışı:
- Yoğurma kabında ılık su, ılık süt, şeker, sıvı yağ, maya, tuz, tarçın ve yumurtayı çırpıcı ile karıştırın 1.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamı alana kadar karıştırmaya devam edin 1.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alana kadar elinizle yoğurun 1.
- Hamurun üzerini streç filmle kapatıp temiz bir bezle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın 1.
- Mayası gelen hamurunuzu unlu tezgaha alıp toparlayın ve iki eşit parçaya ayırın 1.
- Merdane ile 1 cm kalınlığında açın ve kesme aparatı veya su bardağı ile daireler kesin 1.
- Ortalarını daha ufak bir daire ile kesip halkalar elde edin 1.
- Hamurları fırın kağıdı serili tepsiye alıp 10-15 dakika dinlendirin 1.
- 180 derece fırında kabarıp pembeleşene kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: