Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domuz haşlama yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 1 kg domuz eti, 4 adet orta boy patates, 4 adet orta boy havuç, 2 adet kuru soğan, 5 su bardağı su, 1 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 yemek kaşığı un, 2-3 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı tane karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 3 dal maydanoz (ince kıyılmış) 2.
- Tencereye Alma: Domuz etini su ile birlikte geniş bir tencereye alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın 2.
- Köpükleri Alma: Tencere yüzeyine çıkan köpükleri bir kevgir yardımıyla alın 2.
- Sebzeleri Ekleme: Yumuşayana kadar pişen etlere doğranmış patatesleri ekleyin, ardından diğer sebzeleri de ilave edin 2.
- Baharat ve Limon Suyu: Baharatları ve limon suyunu da ekledikten sonra, kapağını kapatarak kısık ateşte pişirmeye devam edin 2.
- Un Ekleme: Arada sırada kontrol ederek sebzeler yumuşayana dek pişirin, ardından yemeğin kendi suyuyla açmış olduğunuz unu ekleyip karıştırdıktan sonra tencereye aktarın 2.
- Servis: Etle birlikte pişen sebzeler de yumuşayıp sosu hafif bir kıvam aldığında pul biber ve maydanozu ekleyip çorbayı sıcak şekilde, dilimlenmiş limonla servis edin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: