Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domuz eti kesimi için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Hazırlık: Domuzu beslemeyi kesmeli ve sadece içmesi için su verilmelidir 12. Ayrıca, bir veteriner tarafından muayene edilmesi önerilir 1.
- Kesim Yeri ve Yöntemi: Domuz, serin bir sabah saatlerinde, yoğun yağış olmayan kapalı bir alanda kesilmelidir 1. Kesim için iki yöntem kullanılabilir:
- Kanama: Kanın tamamen akması için domuzun bacaklarından asılması ve 5-10 dakika asılı bırakılması tavsiye edilir 1.
- Derinin İşlenmesi: Kılları yok etmek için karkasın yüzeyi kaynak makinesi veya saman ile karartılır 12.
- İç Organların Çıkarılması: Kafa kesilir, karın kısmından önlük çıkarılır, sternum kesilir, yemek borusu hissedilir ve karkastan dışarı çekilir, kalp, diyafram, akciğerler, bağırsaklar ve mide çıkarılır 13.
- Son İşlemler: Karaciğer çıkarılır, safra kesesi kesilir, tüm yağlar alınır, böbrekler kesilir ve mesane atılır, karkasın dışı kuru bezle silinir 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: