Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domateste asitliğin artmasının birkaç nedeni vardır:
- Yetersiz sulama veya sulama dengesizliği 12. Az su verilmesi, domates meyvesinde asitliğin artmasına ve şeker birikiminin azalmasına neden olur 1.
- Yüksek pH'lı sulama suyu 4. Yüksek pH, toprakta alüminyum gibi elementlerin çözünmesine ve istenmeyen durumlara yol açabilir 4.
- Aşırı azot uygulaması 24. Gübrelemede aşırı azot, düzensiz olgunlaşmaya ve asitliğin artmasına neden olabilir 24.
- Yetersiz potasyum 1. Potasyum eksikliği, meyve asitliğini artırarak daha ekşi bir tat oluşmasına yol açar 1.
En iyi lezzet için yüksek şeker oranı ve nispeten yüksek asitlik gereklidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: