Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Domali domates" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, bazı yerli domates çeşitlerinin özellikleri hakkında bilgi mevcuttur:
- Ayaş domatesi: İnce kabukları ve sulu yapısıyla bilinir, ancak raf ömrü kısadır 5.
- Kurak domatesi: Sulama suyuna ihtiyaç duymadan yetişebilir 5.
- Lice domatesi: Pembe rengi ve enfes tadıyla ünlüdür, Doğu Anadolu'daki kaynak sularıyla beslenir 5.
- Alakır etlisi: Kırmızı ve etli bir yapıya sahiptir, Akdeniz Bölgesi'nde tüketilir 5.
- Maniye domatesi: Yeniden yetiştirilmeye başlanan bu tür, Safranbolu'nun efsane lezzetlerindendir 5.
- Koyulhisar domatesi: Sofralık ve salça yapımında kullanılır, nakliyeye uygun değildir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: