Tavada somon balığı pişirmenin en güzel yolu için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Malzemeler: Kişi sayısına göre dilim somon balığı, 2-3 diş sarımsak, yarım limon, kahve fincanı zeytinyağı, tuz ve karabiber. 2. Hazırlanışı: - Yarım limon suyu, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. - Somon balığının her iki yüzünü de tuz ve karabiberle tatlandırın, ardından hazırladığınız karışıma yatırıp her yerinin yağlandığından emin olun. - En az 1-2 saat, mümkünse 4-6 saat kadar somonları bu karışımda bekletin. - Yapışmaz bir tavayı iyice kızdırdıktan sonra somonları tavaya koyup ocağınızın ısısını kısın. - 5-6 dakika kızartın, kızarıp kızarmadığını kontrol edin. - Diğer yüzünü de kızarttıktan sonra istediğiniz garnitürlerle servis yapın. Ayrıca, teflon tavada somon balığını sade bir şekilde pişirmek de mümkündür.