Buradasın
Deniz tarağı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Deniz tarağı en güzel şekilde tavada soteleme, ızgara veya fırınlama yöntemleriyle pişirilebilir 124.
Tavada soteleme tarifi:
- Deniz taraklarını yıkayıp kurulayın 1.
- Tavayı iyice ısıtıp içine zeytinyağı veya tereyağı ekleyin 1.
- Yağ ısındıktan sonra deniz taraklarını tavaya koyup her iki tarafını da 1,5-2 dakika dikkatlice pişirin 1.
- Üzerine dilediğiniz baharatları ilave edin 1.
Izgara tarifi:
- Deniz taraklarını yıkayıp temizleyin 1.
- Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber serpiştirip marine edin 1.
- Yüksek ateşte ısıttığınız ızgaraya deniz taraklarını dizin ve 2-3 dakika iki tarafını da pişirin 1.
- Limon dilimleriyle servis edebilirsiniz 1.
Fırınlama tarifi:
- Deniz taraklarını temizleyip yumuşayana kadar haşlayın 4.
- Bir tavada tereyağı, ince doğranmış sarımsak ve maydanozu soteleyin 4.
- Ayrı bir tencerede tereyağı, un ve sütü karıştırıp kaynatın, içine köri veya hardal ekleyin 4.
- Haşlanmış deniz taraklarını körili karışımın içine aktarın ve fırında 15 dakika daha pişirin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: