Buradasın
Delikli turta kalıbı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Delikli turta kalıbı kullanımı şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Hamurun Hazırlanması: Turta hamurunu yoğurduktan sonra buzdolabında yaklaşık 1 saat dinlendirin 1.
- Kalıbın Hazırlanması: Kalıbı kullanmadan önce yağlayarak hamurun yapışmasını önleyin 12. Küçük kalıplar için her bölmeyi ayrı ayrı yağlamak gereklidir 1.
- Hamurun Şekillendirilmesi: Dinlenen hamuru merdane ile açıp daireler halinde kesin ve bu daireleri kalıplara yerleştirerek kenarlarına bastırın 1.
- Pişirme: Kalıpları önceden ısıtılmış fırında tarifinize uygun sıcaklık ve sürede pişirin 12. Döküm kalıplar ocak üzerinde de kullanılabilir 1.
- Soğutma ve Servis: Pişen turta kalıplarını dikkatlice kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın, ardından dilediğiniz iç malzemelerle doldurup servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: