Buradasın
Davul fırınında börek nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Davul fırınında börek pişirmek için genellikle 180-200°C sıcaklık ayarı kullanılır 3. Pişirme süresi, böreğin boyutuna ve hamurun inceliğine bağlı olarak 25-40 dakika arasında değişebilir 3.
Pişirme adımları:
- Yufkaları hazırlayın: Yufkaları ortadan ikiye kesin ve her bir parçanın üzerine sos sürün 1.
- İç malzemeyi yerleştirin: Hazırladığınız iç harcı yufkaların üzerine yayın 1.
- Rulo yapın: Yufkaları rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında sararak tepsiye dizin 1.
- Son işlemleri yapın: Kalan sosu ve varsa maden suyunu karıştırıp böreğin üzerine dökün ve 1 saat dinlendirin 1.
- Fırına verin: Önceden ısıttığınız davul fırınına böreği sürün ve üzeri kızarana kadar pişirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: