Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Davul fırında böreğin sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Yanlış Isıda Pişirme: Böreğin doğru ısılarda pişmemesi, yufkaların sertleşmesine yol açabilir 1.
- Taze Olmayan Yufka Kullanımı: Yeterince taze olmayan yufkalar sert böreklerin en büyük nedenlerinden biridir 1.
- Bekleme Süresi: Böreğin üzeri açık bir şekilde beklemesi, kurumasına neden olabilir 1.
- Malzeme Eksikliği: Yufkaların yeterince malzeme ile desteklenmemesi sert börek oluşumunu tetikleyebilir 1.
- Hamurun Fazla İşlenmesi: Hamurun fazla yoğrulması veya işlenmesi de böreğin sert olmasına sebep olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: