Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Davul fırınında hamur pişirmek için bazı öneriler:
- Isı kontrolü: Davul fırında sıcaklığı tam olarak ayarlamak ve sabit tutmak zordur 3. Fırının altına su koyarak ısının kaynamaya başlamasından fırının ısındığı anlaşılabilir 3. Kullanılacak kabın boyutuna göre ısı ayarlanmalıdır; küçük kaplar daha çabuk pişerken, büyük kaplar daha uzun sürede pişecektir 3.
- Kek pişirme: Kek hamurunun kıvamı önemlidir; çok sıvı bir hamur, ısıyı eşit dağıtmadığı için kekin ortasının çiğ kalmasına neden olabilir 3. Klasik pandispanya veya kakaolu kek hamurları davul fırına uygundur 3. Kek hamurunu kalıba döküp fırının ortasına, ateşin doğrudan gelmeyeceği bir yere yerleştirmek gerekir 3. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırılabilir, kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir 3.
- Ekmek pişirme: Ekmek yaparken, ekmeklerin kurumadan buharla pişmesi için fırına uygun bir kapta su bulundurulmalıdır 2.
Davul fırında hamur pişirirken, fırının kullanım kılavuzuna başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: