• Buradasın

    Dana Şnitzel hangi etten yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown, crispy breaded veal cutlet sizzling in a pan, surrounded by fresh lemon wedges and sprigs of parsley, evoking the rich flavors of traditional Austrian schnitzel.
    Dana şnitzel, dana etinden yapılır 12.
    En yaygın olarak kullanılan etler arasında dananın tranç bölümü, bonfile veya kontrafile bulunur 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana parça et nerenin eti?

    Dana parça etler, dananın farklı bölgelerinden elde edilir: 1. Gerdan: Dananın boyun kısmından çıkar ve genellikle kıyma yapımında kullanılır. 2. Antrikot: Omurganın 2 yanında bulunan bölgeden alınır, mangal ve ızgara için uygundur. 3. Kontrfile: Dananın sırt kısmında bulunur, kaliteli ızgaralık et olarak tercih edilir. 4. Tranç: Kalça kısmında yer alır, yağsız et yemek isteyenler için idealdir. 5. Bonfile: Dananın bel kemiğinde iki yönde bulunur, yumuşak ve yağsız bir et parçasıdır. 6. Nuar: Bacaktan karın bölgesine doğru olan kısımdan alınır, rosto ve et haşlama için uygundur.

    Şinitzelin püf noktası nedir?

    Şinitzel yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Et seçimi ve hazırlığı: Tavuk, dana veya kuzu eti kullanılabilir. Marine etme: Et, süt, sarımsak, karabiber ve tuzla 30 dakika ila 2 saat arası marine edilebilir. Paneleme sırası: Un, yumurta ve galeta unu ile kaplama yapılmalıdır. Kızartma ısısı: Yağ çok kızgın olmamalı, ancak yeterince sıcak olmalıdır (yaklaşık 170-180°C). Pişirme: Şinitzelin her iki tarafının da eşit pişmesi için sık sık çevrilmemelidir; bir yüzü iyice kızarınca diğer tarafa çevrilmelidir. Servis: Kızartma sonrası fazla yağı emmesi için şinitzeller kağıt havlu üzerine alınmalıdır.

    Dana bonfile nerenin etidir?

    Dana bonfile, dananın bel kısmında, sırt kaslarının altında yer alan bir et parçasıdır. Bonfile, hayvanın çok fazla hareket etmeyen bir bölgesinde yer aldığı için yağ dokusu oldukça azdır.

    Gerçek şnitzel nasıl yapılır?

    Gerçek şnitzel yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 4 adet fileto tavuk göğsü; 1 çay kaşığı tuz; Yarım çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber; 5 yemek kaşığı un; 2 adet büyük boy yumurta; 1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel); 1,5 su bardağı galeta unu; 1,5 su bardağı ayçiçek yağı. Yapılışı: 1. Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin. 2. Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin. 3. Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. 4. Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın. 5. Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. 6. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın, fazla unlarını temizleyin. 7. Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın. 8. Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın. 9. Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. 10. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın. Tavuk şnitzel, makarna, pilav ya da salata ile birlikte servis edilebilir.

    Şnitzelin içine ne konur?

    Tavuk şnitzelin içine herhangi bir malzeme konmaz, şnitzel, fileto tavuk göğüs etinin un, yumurta ve galeta ununa bulandıktan sonra kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. Ancak, şnitzelin üzerine tereyağı ve limon dilimi konulması yaygındır.

    Dana şinitzelin yumuşak olması için ne yapmalı?

    Dana şinitzelin yumuşak olması için şu adımlar izlenebilir: Etin doğru şekilde dövülmesi. Marine edilmesi. Un, yumurta ve galeta unu kullanımı. Yağ sıcaklığının ayarlanması. Pişirme sırasında sık sık çevirilmemesi.