Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana parça etler, dananın farklı bölgelerinden elde edilir:
- Gerdan: Dananın boyun kısmından çıkar ve genellikle kıyma yapımında kullanılır 12.
- Antrikot: Omurganın 2 yanında bulunan bölgeden alınır, mangal ve ızgara için uygundur 13.
- Kontrfile: Dananın sırt kısmında bulunur, kaliteli ızgaralık et olarak tercih edilir 12.
- Tranç: Kalça kısmında yer alır, yağsız et yemek isteyenler için idealdir 13.
- Bonfile: Dananın bel kemiğinde iki yönde bulunur, yumuşak ve yağsız bir et parçasıdır 13.
- Nuar: Bacaktan karın bölgesine doğru olan kısımdan alınır, rosto ve et haşlama için uygundur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: