Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayak paça çorbası yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 adet koyun veya dana paçası 12;
- 1 adet soğan 12;
- 2-3 diş sarımsak 12;
- 1-2 defne yaprağı 12;
- 5-6 tane karabiber 12;
- 2-3 litre su 12;
- Tuz 12.
Hazırlanışı:
- Paçaları bir gece önceden suya koyarak bekletin 12.
- Geniş bir tencereye paçaları alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyin 12.
- Su kaynadıktan sonra paçaları süzün 12.
- Paçaları tekrar tencereye alın, üzerine taze su ekleyin, soğanı bütün olarak, sarımsakları kabuklarıyla birlikte, defne yaprağını ve karabiberleri ekleyin 12. İsterseniz tuz da ekleyebilirsiniz 12.
- Tüm malzemeleri kaynamaya bırakın, kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yaklaşık 4-6 saat boyunca kısık ateşte pişirin 12.
- Paçaların yumuşak ve jelatinli bir kıvam alması gerekiyor 12.
- Çorbanız servise hazır, servis yaparken üzerine sirke, pul biber, nane ve limon ekleyebilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: