Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dana karpaçyo yapımı için gerekli malzemeler:
- 200-250 gram dana bonfile veya biftek 14;
- roka veya marul yaprakları 1;
- parmesan peyniri (rendelenmiş) 1;
- zeytinyağı 1;
- limon suyu 1;
- tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Dana bonfile veya bifteği ince dilimler halinde kesin 1.
- Dilimlediğiniz eti bir kesme tahtasına alın ve hafifçe düzelterek ince bir şekilde yayın 1.
- Dilimlenmiş eti servis tabağına alın ve roka veya marul yaprakları ile kaplayın 1.
- Etin üzerine ince bir tabaka halinde rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirin 1.
- Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın 1. Bu karışımı karpaçyonun üzerine gezdirin 1.
- Ayrıca limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz 1.
- Karpaçoyu servis etmeden önce buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin 1. Soğuk servis ederek lezzetini daha iyi alabilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: