Dana karpaçyo yapımı için gerekli malzemeler: 200-250 gram dana bonfile veya biftek; roka veya marul yaprakları; parmesan peyniri (rendelenmiş); zeytinyağı; limon suyu; tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Dana bonfile veya bifteği ince dilimler halinde kesin. 2. Dilimlediğiniz eti bir kesme tahtasına alın ve hafifçe düzelterek ince bir şekilde yayın. 3. Dilimlenmiş eti servis tabağına alın ve roka veya marul yaprakları ile kaplayın. 4. Etin üzerine ince bir tabaka halinde rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirin. 5. Ayrı bir kapta zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırın. 6. Ayrıca limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. 7. Karpaçoyu servis etmeden önce buzdolabında en az 30 dakika kadar dinlendirin.