Buradasın
Çörekotlu kurabiyenin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çörekotlu kurabiyenin püf noktaları şunlardır:
- Un miktarı: Hamuru yoğururken unu yavaş yavaş eklemek gerekir 13. Parçalanmayan, ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde un miktarı yeterlidir 1.
- Sirke kullanımı: Kurabiyenin kıtır olması için sirke eklenmelidir 5. Üzüm veya elma sirkesi tercih edilebilir 1.
- Mahlep: Mahlep kullanımı, kurabiyenin lezzetini artırır 1.
- Fırın ayarı: Kurabiyeler fanlı değil, fansız ayarda pişirilmelidir 1.
- Pişirme süresi: Kurabiyeler, üzerleri altın sarısı olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilmelidir 5.
- Saklama: Hazırlanan kurabiyeler, bir saklama kabı veya kavanoz içinde oda sıcaklığında veya kilitli poşetler içinde dondurucuda saklanabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: