Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çömlekte dana sote yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram dana eti 24;
- 2 adet soğan 24;
- 2-3 diş sarımsak 34;
- 2 adet havuç 4;
- 1 adet biber (kırmızı veya yeşil) 4;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 4;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 4;
- 1 çay bardağı su 4;
- Tuz, karabiber, kekik (isteğe bağlı) 4.
Yapılışı:
- Hazırlık: Etler kuşbaşı şeklinde doğranır, soğanlar ve sarımsaklar ince ince doğranır, havuçlar ve biberler jülyen (şerit) şeklinde kesilir 4.
- Pişirme:
- Bir çömleğe zeytinyağı eklenir ve ısıtılır 4.
- Isınan yağa doğranmış soğanlar ve sarımsaklar eklenir, pembeleşene kadar kavrulur 4.
- Pembeleşen soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış etler eklenir ve etler suyunu salıp çekene kadar kavrulur 4.
- Ardından doğranmış havuç ve biberler eklenir, tüm malzemeler karıştırılarak birkaç dakika daha pişirilir 4.
- Domates salçası ilave edilir ve karıştırılır 4.
- Son olarak çay bardağı su eklenir ve tuz, karabiber, kekik gibi baharatlar eklenir 4.
- Pişirme: Çömlek kapatılır ve kısık ateşte 1-1,5 saat pişirilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: