Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çömlek patlatan pirinç olarak bilinen pirinç patlağı pişirmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Ön Hazırlık: Bir su bardağı pirinci yarım saat ılık suda dinlendirin, ardından nişastası gidene kadar yıkayın ve süzün 25.
- Pişirme: İki su bardağı suyu kaynatın, üzerine pirinci ekleyin ve kaynamaya başlayınca kapağı aralıklı kapalı olarak ocağı kısın 12. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin 12.
- Kurutma: Ocağı kapatıp tencereyi yarım saat dinlendirin, ardından pişmiş pirinci fırın tepsisine yayın ve havadar bir yerde tamamen kurumasını bekleyin 12. Bu süre, tepsinin bulunduğu yere göre 1,5-2 günü bulabilir 1.
- Patlatma: Kızartma tavasına ayçiçeği yağı koyun ve yüksek ısıda ısıtın 1. Yağ duman çıkmaya başladığında, orta seviyeye getirin ve içerisine kuru pirinç taneleri bulunan tel süzgeci daldırın 12. Pirinç taneleri patlayıp yağ üzerine çıktığında süzgeci yağdan çıkarın ve patlamış pirinci bir kaba koyun 12. Bu işlemi tüm pirinç bitene kadar tekrar edin 1.
Her çeşit kızartma yağı kullanılabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: