Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır tavuk paylaşımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 500 gram tavuk göğsü, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, yarım yemek kaşığı salça, kekik, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, köri, 1 su bardağı mısır unu, sıvı yağ 1.
- Hazırlanışı:
- Tavukları ince şeritler halinde kesin ve tuzla tatlandırın 1.
- Bir kasede yumurta, yoğurt, salça ve baharatları çırpın, tavukları bu karışıma ekleyin ve her parçanın sosla kaplanmasını sağlayın 1.
- Tavukları yarım saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Kızartma tavasına sıvı yağ koyup ısıtın, tavukları mısır ununa bulayıp yağın içine atın ve her iki tarafını da altın sarısı renk alana kadar kızartın 1.
- Kızaran tavukları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzün ve sıcak olarak servis yapın 1.
- Paylaşım: Hazırladığınız çıtır tavuğu sosyal medya platformlarında (örneğin, Instagram, Twitter) #çıtırtavuk etiketiyle paylaşabilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: