Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır çıtır tavuk kızartmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Tavukları hazırlayın: Tavuk göğsünü istediğiniz şekilde doğrayın ve oda sıcaklığında bekletin 4.
- Marine edin: Tavukları sos için hazırlanan karışıma ekleyin ve tüm tavuklara bulaşacak şekilde karıştırın 13. Karışımı buzdolabında en az 4 saat, mümkünse bir gece bekletin 4.
- Gevreği hazırlayın: Mısır gevreklerini çok ufaltmadan rondodan geçirin 1.
- Kızartma işlemine geçin: Bekleyen tavukları gevreğe bulayıp kızgın yağa atın 1. Tavanız derin ve yağınız iyice kızmış olsun 1.
- Pişirme önerisi: Fazla kurutmadan kızartın 1.
Alternatif olarak, tavukları una, yumurtaya ve mısır gevreği karışımına bulayıp fırında da pişirebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: