Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuğu en güzel pişirmek için aşağıdaki püf noktalarına dikkat etmek gerekir:
- Pişirme yöntemi: Tavuğu haşlayacaksanız soğuk suya koyun ve hafif ateşte pişirin 12. Fırında pişirmek için ise fırın tepsisi ile tavuğun büyüklüğü aynı olmalıdır 12.
- Tuz kullanımı: Tuz kullanımını minimuma indirip, baharat ve sarımsak gibi doğal aroma vericiler kullanın 12.
- Ek malzemeler: Haşlama suyuna atacağınız 1 diş sarımsak, birkaç tane karabiber, birkaç defne yaprağı ve biraz limon suyu tavuğa lezzet katar 12.
- Pişirme sonrası: Tavuğu fırından çıktıktan sonra hemen folyo kâğıdına sarın, bu tavuğun daha yumuşak kalmasını sağlar 12.
- Alternatif yöntemler: Tavuğu sütün içinde bekletmek veya yoğurt ile marine etmek de yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: