Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çirleme yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kilogram kuşbaşı dana eti 14;
- 400 gram günkurusu kayısı 14;
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 14;
- 1 su bardağı üzüm pekmezi 14;
- 1 adet soğan 14;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 14;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 14;
- 1 tatlı kaşığı tuz 14;
- 1 çay kaşığı karabiber 14;
- 1 çay kaşığı pul biber 14.
Yapılışı:
- Dana etini yumuşayana kadar haşlayın ve haşlama suyunu ayırın 14.
- Kayısıları suda bekleterek yumuşatın 14.
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve ince küpler şeklinde doğradığınız soğanları kavurun 14.
- Soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyin ve karıştırın 14.
- Üzerine et, haşlanmış nohut ve suda bekletilmiş kayısıları ilave edin 14.
- Haşlanmış etin suyunu, karışımın üzerini kapatacak miktarda ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin 14.
- Kaynama başlayınca pekmez, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın 14.
- Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kayısılar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin 14.
- Yemeği en az 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: