Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çirlemeli et yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı dana eti 24
- 400 gram gün kurusu kayısı 24
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 24
- 1 su bardağı üzüm pekmezi 24
- 1 adet soğan 24
- 2 yemek kaşığı tereyağı 24
- 1 yemek kaşığı domates salçası 24
- 1 tatlı kaşığı tuz 24
- 1 çay kaşığı karabiber 24
- 1 çay kaşığı pul biber 24
Yapılışı:
- Dana etini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve etin suyunu ayırın 2.
- Gün kurusu kayısıları suda bekletip yumuşatın 24.
- Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve ince küpler şeklinde doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın 2.
- Soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyin ve karıştırın 2.
- Üzerine et, haşlanmış nohut ve suda beklemiş kayısıları ilave edin 2.
- Haşlanmış etin suyunu, karışımın üzerini kapatacak miktarda ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin 2.
- Kaynama başlayınca pekmez, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın 2.
- Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin 2.
- Yemeği en az 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: