Çirleme yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 kilogram kuşbaşı dana eti; 400 gram günkurusu kayısı; 2 su bardağı haşlanmış nohut; 1 su bardağı üzüm pekmezi; 1 adet soğan; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber. Yapılışı: 1. Dana etini yumuşayana kadar haşlayın ve haşlama suyunu ayırın. 2. Kayısıları suda bekleterek yumuşatın. 3. Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve ince küpler şeklinde doğradığınız soğanları kavurun. 4. Soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyin ve karıştırın. 5. Üzerine et, haşlanmış nohut ve suda bekletilmiş kayısıları ilave edin. 6. Haşlanmış etin suyunu, karışımın üzerini kapatacak miktarda ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. 7. Kaynama başlayınca pekmez, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın. 8. Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kayısılar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. 9. Yemeği en az 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Çirleme genellikle taze ekmek veya pilav ile servis edilir.