• Buradasın

    Çirlemenin içine ne konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çirlemenin içine konan malzemeler genellikle şu şekildedir:
    1. Çir (kurutulmuş meyve): Çirler iyice yıkanır ve ayrı bir kapta su kaynatılır 1.
    2. Pekmez ve şeker: Kaynamış suyun üzerine çir, pekmez ve şeker ilave edilir 1.
    3. Kaynatma: Çirler yumuşayana kadar kaynatılır 1.
    4. Soğutma: Kaynamış olan çir soğumaya bırakılır ve soğuk olarak servis yapılır 1.
    Ayrıca, baharat ve et gibi ek malzemeler de kullanılarak çirleme yemeği yapılabilir 3.

    Konuyla ilgili materyaller

    Çirlemeli et nasıl yapılır?

    Çirlemeli et yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 kg kuşbaşı dana eti - 400 gram gün kurusu kayısı - 2 su bardağı haşlanmış nohut - 1 su bardağı üzüm pekmezi - 1 adet soğan - 2 yemek kaşığı tereyağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 1 çay kaşığı pul biber Yapılışı: 1. Dana etini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve etin suyunu ayırın. 2. Gün kurusu kayısıları suda bekletip yumuşatın. 3. Yayvan bir tencerede tereyağını eritin ve ince küpler şeklinde doğradığınız soğanları kavurmaya başlayın. 4. Soğanlar şeffaflaşınca salçayı ekleyin ve karıştırın. 5. Üzerine et, haşlanmış nohut ve suda beklemiş kayısıları ilave edin. 6. Haşlanmış etin suyunu, karışımın üzerini kapatacak miktarda ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişirin. 7. Kaynama başlayınca pekmez, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın. 8. Tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. 9. Yemeği en az 4 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.