Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çipura kılçığını temizlemek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Balığın karnını yarma: Balığın kuyruk kısmından bıçakla girip, baş kısmına doğru kemiklerin hissedildiği yönde bıçağı dikkatlice çekin 1.
- Kılçıkları temizleme: İnce uçlu bir bıçak kullanarak kılçıkları temizleyin 2. Bu işlem sırasında ete zarar vermemeye özen gösterin 2.
Çipura balığını fileto olarak çıkarmak için de benzer bir yöntem izlenebilir:
- Balığın karnını kesin ve içini temizleyin 4.
- Balığın kuyruğunu kesin ve balığı sırt üstü yatırın 4.
- Bıçağın ucunu balığın sırt kısmından sokarak, balığı iki parçaya ayırın 4.
- Bıçağı balığın eti boyunca kaydırarak filetoları çıkarın 4.
Çipura temizleme işlemi sırasında hijyen kurallarına dikkat edilmeli, kesme tahtası, bıçak ve çalışma alanı düzenli olarak temizlenmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: