Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çipura temizlerken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Pulların Temizlenmesi: Çipuranın pullarını temizlemek için tıraşlama aparatı veya bıçağın keskin tarafı kullanılabilir 12. Pulları dikkatlice kazıyarak balığın yüzeyini pürüzsüz hale getirin 3.
- İç Organların Çıkarılması: Balığın karnını yararak iç organlarını çıkarın ve içindeki pislikleri temizleyin 13. Havyar varsa, değerlendirmek üzere kenara alın 1.
- Yıkama: Temizleme işleminden sonra balığı temiz suyla iyice yıkayın 13. İç kısmında bir şey kalmamasına özen gösterin ve balıkları ezmemeye dikkat edin 1.
- Marine Etme: Yıkanan balıkları marine etmek için limon suyu, tuz, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, pul biber ve kekik karışımında bekletin 1. Bu işlem, balığın daha lezzetli olmasını sağlar.
- Pişirme: Marine edilen çipuraları isteğe göre tavada, fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: