Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çipura temizlenirken dikkat edilmesi gerekenler:
- Hijyen: Kesme tahtası ve bıçak gibi araçlar ile çalışma alanı ve eller iyi bir şekilde temizlenmelidir 2.
- Taze Balık: Taze bir çipura, temizlenirken daha az zorluk çıkarır ve lezzeti daha iyi olur 2. Taze balığın gözleri parlak ve berrak, solungaçları ise kırmızı olmalıdır 2.
- Pulların Temizlenmesi: Pulları tıraşlama aparatıyla veya bıçağın keskin yüzüyle temizlemek gerekir 35.
- İç Organların Temizlenmesi: Balığın karnını yararak iç organları dikkatlice çıkarılmalı, iç kısım yırtılmamalıdır 23.
- Yeşilimsi Kısım: Üretim balıklarında, iç organlar yeşilimsi bir renk alabilir; bu kısım iyice temizlenmelidir, aksi halde acımsı bir tat oluşabilir 3.
- Kılçık ve Derinin Temizlenmesi: Kılçıkları ve deriyi temizlemek için uygun teknikler uygulanmalıdır 13.
- Yıkama: Temizleme işleminden sonra çipura, temiz suyla iyice yıkanmalıdır 24.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: