Buradasın
Çilek soslu cheesecake nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilek soslu cheesecake yapımı için gerekli malzemeler:
- Taban için: 2 paket yulaflı bisküvi, 100 gram eritilmiş tereyağı 2.
- Krema için: 600 gram labne peyniri, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin, 3 adet yumurta, 1 su bardağı krema, 1 yemek kaşığı un 2.
- Çilek sosu için: 2 su bardağı taze çilek (püre haline getirilmiş), 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı limon suyu 2.
Yapılışı:
- Taban hazırlanması: Bisküvileri rondoda un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın 2. Yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bisküvili karışımı döküp iyice bastırarak sıkı bir taban oluşturun 2. 180°C’de önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin ve soğumaya bırakın 2.
- Krema hazırlanması: Labne peynirini ve şekeri mikserle çırpın 2. Vanilin, krema ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin 2. Yumurtaları tek tek ekleyerek düşük hızda çırpın 2. Karışımı bisküvi tabanının üzerine dökün 2.
- Pişirme: Önceden ısıtılmış 160°C fırında 50 dakika pişirin 2. Fırın kapağını aralık bırakarak cheesecake’i 1 saat içinde soğutun 2.
- Sosun hazırlanması: Çilek püresi, şeker ve limon suyunu küçük bir tencerede kaynatın 2. Nişastayı ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın 2.
- Servis: Soğuyan cheesecake’in üzerine sosu dökün ve en az 4 saat buzdolabında dinlendirin 2. Cheesecake’i dilimleyerek taze çilek ve nane yaprakları ile süsleyin 2. Hafif soğuk olarak servis edin 2.
Alternatif olarak, çilek soslu cheesecake tarifi şu şekilde de yapılabilir:
- Bir kabın içinde 1 su bardağı toz şeker ve yumurtaları özleşene kadar çırpın 1.
- Margarini eritip ılıttıktan sonra toz şeker ve yumurta karışımına ekleyip karıştırın 1.
- Ardından sütü, kabartma tozunu, vanilyayı, lor peynirini ve unu ekleyip malzemeleri iyice karıştırın 1.
- 20x22 cm çapında kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: