Buradasın
Çikolata soslu tavuk nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata soslu tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre süt 12;
- 2 yemek kaşığı tepeleme un 1;
- 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta 1;
- 1 su bardağı şeker 1;
- 1 paket vanilya 1;
- yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1.
Çikolata sosu için:
- 2,5 su bardağı süt 1;
- 50 gram bitter çikolata 1;
- 2 yemek kaşığı kakao 5;
- 2 yemek kaşığı nişasta 5;
- 3 yemek kaşığı şeker 5.
Yapılışı:
- Süt, un, nişasta, şeker ve margarini tencereye alın, iyice çırpın 1.
- Ocağa alın ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin 1.
- Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve altını kapatın 1.
- Büyük bir borcama su döküp süzdürün, tavuk göğsünü dökün 1.
- Çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp kaynamaya yakın çikolatayı ekleyin, kaynayınca altını kapatın 1.
- Tavuk göğsünün üzerine gezdirin 1.
- Soğuduktan sonra dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: