Çikolata soslu tavuk göğsü yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 2 yemek kaşığı tepeleme un; 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta; 1 su bardağı şeker; 1 paket vanilya; yarım yemek kaşığı margarin veya tereyağı. Çikolata sosu için: 2,5 su bardağı süt; 50 gram bitter çikolata; 2 yemek kaşığı kakao; 2 yemek kaşığı nişasta; 3 yemek kaşığı şeker. Yapılışı: 1. Süt, un, nişasta, şeker ve margarini tencereye alın, iyice çırpın. 2. Ocağa alın ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 3. Kaynamaya başladığında vanilyayı ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve altını kapatın. 4. Büyük bir borcama su döküp süzdürün, tavuk göğsünü dökün. 5. Çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp kaynamaya yakın çikolatayı ekleyin, kaynayınca altını kapatın. 6. Tavuk göğsünün üzerine gezdirin. 7. Soğuduktan sonra dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz. Püf noktaları: Tatlının muhallebisi ve çikolata sosu pişene kadar sürekli karıştırılmalıdır. Topaklanmaları önlemek için un eleyerek eklenmeli ve tereyağı ile iyice kavrulmalıdır.