Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolata çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Bitter Çikolata: Kakao yağı oranları %70-85 arasında olup, daha az şeker içerir ve daha az tatlıdır 1.
- Sütlü Çikolata: Kakao yağı oranları %30-50 arasında olup, süt tozu ve şeker eklenerek daha yumuşak ve çekici hale getirilir 1.
- Beyaz Çikolata: Kakao yağı içerir, ancak kakao likörü kullanılmaz; süt tozu, şeker ve vanilya ile yapılır 14.
- Çikolata Kremaları: Kakao yağı oranları %15-30 arasında olup, pastalar ve hamur işlerinde kullanılır 1.
- Çikolata Sosları: Kakao yağı oranları %10-15 arasında olup, kahve, dondurma ve krema gibi yiyeceklerin sosları olarak kullanılır 1.
- Ruby Çikolata: Özel bir kakao çeşidinden elde edilir, pembe renklidir ve meyvemsi bir tada sahiptir 3.
- Dolgulu Çikolata: Dışı çikolata kaplı, içi meyve marmelatı veya karamel gibi malzemelerle dolu çikolatadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: