Acısız çiğ köfte yapımı için gerekli malzemeler: 5 su bardağı köftelik bulgur; 6 adet orta boy patates; 1,5 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası (acı sevmeyenler tatlı biber salçası kullanabilirler); 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 çay kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı isot (isteğe göre baharatları fazlada kullanabilirsiniz); 2 diş sarımsak; 2 adet rendelenmiş kuru soğan; 2 adet rendelenmiş domates; 3 adet minik doğranmış biber; 1 demet taze maydanoz; 1 demet taze soğan; 2 çorba kaşığı nar ekşisi; Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ ve zeytinyağı karışık; Yeterince tuz (ben 1,5 tatlı kaşığı kullandım). Yapılışı: 1. Patatesleri soyup yıkayın ve bol suyla haşlayın. 2. Sıcak sıcak hiç soğutmadan ince bulguru ilave edip önce tahta bir kaşıkla, sonra elinizle yoğurun. 3. Rendelenmiş sarımsağı, baharatları, salçayı, yağı ve tuzu patatese ilave edip çok iyi yoğurun. 4. İçine biber, domates ve kuru soğanı ilave edin. 5. Yoğurduğunuz bulgurun tadına bakarak, eğer yumuşamamışsa, bulgur yumuşayana kadar yoğurmaya devam edin. 6. En son maydanozu ve soğanı ilave edin ve biraz daha yoğurun. 7. Patatesli çiğ köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle şekil verip sıkarak servis tabağına alın. 8. Limon, kıvırcık ve domatesle beraber servis yapın. Afiyet olsun.