Buzluktan çıkan çiğ kadayıfın kavrulması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Kadayıfın Dondurulması: Çiğ kadayıf, buzluğa atılıp dondurulmalıdır. 2. Kadayıfın Parçalanması: Dondurulmuş kadayıf, buzluktan alınıp temiz bir mutfak bezinin arasına konularak merdane veya sert bir cisimle vurularak ezilir ve kırılır. 3. Tereyağının Eritilmesi: Bir tavanın içerisine tereyağı alınıp eritilir. 4. Kavurma İşlemi: Eritilmiş tereyağına kırdığınız kadayıflar eklenir ve kısık ateşte kadayıfların renkleri değişene kadar kavrulur. 5. İlave Malzemeler: İsteğe göre ceviz, şeker ve tarçın gibi malzemeler eklenerek birkaç dakika daha kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kadayıflar, soğuduktan sonra ağzı kapalı kavanozlarda saklanabilir.