Buradasın
Buzluktan çıkan çiğ kadayıf nasıl kavrulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzluktan çıkan çiğ kadayıfı kavurmak için şu adımlar izlenir:
- Donan kadayıflar buzluktan alınır ve kadayıflar temiz bir mutfak bezinin içerisine yerleştirilir 15.
- Merdane veya sert bir cisimle kadayıflara vurularak ezilir ve kadayıfların kırılması sağlanır 15.
- Tavaya tereyağı alınır ve eritilir 15.
- Eritilmiş tereyağının üzerine kırılan donmuş kadayıflar eklenir ve kadayıflar güzelce kavrulur 15.
- Tarife bağlı olarak içerisine şeker, ceviz gibi ilaveler eklenerek kavurma işlemine devam edilir 15.
- Kavrulan kadayıflar, soğuduktan sonra ağzı kapalı kavanozlarda muhafaza edilebilir 1.
Çiğ kadayıf, buzlukta çok uzun süre saklansa da tazeliğini yitireceği unutulmamalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: