Buradasın
Buzluktan çıkan çiğ kadayıf nasıl kavrulur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buzluktan çıkan çiğ kadayıfın kavrulması için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Kadayıfın Dondurulması: Çiğ kadayıf, buzluğa atılıp dondurulmalıdır 13. Mümkünse 1 gece bekletilmesi önerilir, ancak vaktiniz yoksa 2-3 saat yeterli olacaktır 1.
- Kadayıfın Parçalanması: Dondurulmuş kadayıf, buzluktan alınıp temiz bir mutfak bezinin arasına konularak merdane veya sert bir cisimle vurularak ezilir ve kırılır 13.
- Tereyağının Eritilmesi: Bir tavanın içerisine tereyağı alınıp eritilir 13.
- Kavurma İşlemi: Eritilmiş tereyağına kırdığınız kadayıflar eklenir ve kısık ateşte kadayıfların renkleri değişene kadar kavrulur 2.
- İlave Malzemeler: İsteğe göre ceviz, şeker ve tarçın gibi malzemeler eklenerek birkaç dakika daha kavrulmaya devam edilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: