Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiğ badem suda bekletildiğinde şu faydalar elde edilir:
- Besin değeri artar 14. Suda bekletilen bademde potasyum seviyesi yükselir, bu da kan basıncını dengelemeye yardımcı olur 1. Ayrıca, bademin kabuğu soyulur ve bu kabuk, bademin kendi enzimleri için inhibitör görevi görür 4.
- Sindirim kolaylaşır 34. Suda bekletme, tanninler ve fitik asit gibi sindirimi zorlaştıran maddelerin büyük bir kısmını ortadan kaldırır 34.
- Kabuğu daha kolay soyulur 35. Bu, sindirim sürecini kolaylaştırabilir 3.
- E vitamini açığa çıkar 4. E vitamini, özellikle badem kabuğu soyulduğunda ortaya çıkar 4.
Suda bekletilmiş badem, kahvaltılarda veya gün içinde içilebilen badem sütünün yapımında da kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: