Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çibörek hamuru yapımı için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Bir karıştırma kabına unu ekleyin 1.
- Unun ortasını bir havuz olacak şekilde açıp su, sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip önce bir çatal yardımıyla, ardından elinizle yoğurun 1.
- Hamuru 15-20 dakika üzerine nemli bir bez örterek dinlenmeye bırakın 1.
- Hamuru ortadan ikiye bölün 1.
- Bezelerden birini hafif unladığınız tezgaha alıp bir merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın 1.
- Dilediğiniz boyda bir tatlı tabağını ters çevirerek hamura koyun ve kesin 1.
- Açtığınız hamurun bir tarafına 1 yemek kaşığı kıymalı harçtan koyun ve kaşığın tersiyle yayın 1.
- Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatıp, kenarlarını iyice kapatın 1.
Çibörek, kızartılarak servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: