Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chia tohumlu yoğurt yemek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir:
- Yoğurtlu chia tohumu 1. Bir su bardağı yoğurt, üç yemek kaşığı chia tohumu, dört-beş adet çilek ve bir tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı) bir bardağa konarak ezilmiş çilekler eklenir ve karıştırılır 1. Daha sonra chia tohumları ilave edilir ve iyice karıştırıldıktan sonra bir-iki saat buzdolabında bekletilir 1. Üzeri istenilen meyvelerle ve fıstık ezmesiyle süslenebilir 1.
- Chia tohumlu yoğurt 2. 400 g yoğurt, iki tatlı kaşığı chia tohumu, dört kuru hurma, dört taze çilek ve file badem bir kapta karıştırılır 2. Chia tohumlarının şişmesi için bekletildikten sonra üzerine taze çilek parçaları ve file badem serpilir ve damak tadına göre bal gezdirilir 2.
- Chia tohumlu çilekli yoğurt 3. 200 gram çilek, iki su bardağı süzme yoğurt, bir yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi ve üç yemek kaşığı agave şurubu ile karıştırılır 3. Chia tohumları servis bardaklarının tabanına paylaştırılır, üzerlerine çırpılmış yoğurt karışımı eklenir ve çilek küpleri eklendikten sonra en az bir saat buzdolabında bekletildikten sonra soğuk olarak servis edilir 3.
Chia tohumu, belirgin bir tadı veya kokusu olmadığı için yoğurt gibi çeşitli yiyeceklere eklenebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: