• Buradasın

    Chateaubriand eti nasıl pişirilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Chateaubriand eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Etin Hazırlanması: Dana bonfileyi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve her iki tarafını da tuz ve karabiberle ovun 24.
    2. Pişirme: Geniş bir tavada zeytinyağını ve tereyağını ısıtın 2. Etin her iki tarafını yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin, bu etin dış kısmının altın rengini almasını sağlar 2.
    3. Fırında Pişirme: Etin üzerine kekik ve biberiye dallarını ekleyin ve kısık ateşte, etin istediğiniz pişirme seviyesine ulaşana kadar pişirmeye devam edin 2.
    4. Sos Hazırlığı: Et pişerken aynı tavada kırmızı şarap ve soya sosunu ekleyin, karışımı kaynatın ve etin doğal suyuyla karıştırarak zengin ve aromatik bir sos elde edin 2.
    5. Servis: Chateaubriand’ı servis tabağına alıp birkaç dakika dinlendirin, ardından hazırladığınız kırmızı şarap sosunu etin üzerine dökün 2. Yanında patates püresi veya kızarmış sebzeler gibi garnitürlerle birlikte sıcak servis yapın 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Chateabriand soslu biftek nasıl yapılır?

    Béarnaise Soslu Chateaubriand Bifteği Tarifi: Malzemeler: - 450 g sığır filetosu - 1 yemek kaşığı sıvı yağ - Karabiber - Sos için: 3 yumurta sarısı, 8 yemek kaşığı tereyağı, 4 yemek kaşığı beyaz şarap, 2 yemek kaşığı tarhun otu sirkesi, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış tarhun otu, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber Yapılışı: 1. Bir tencerede beyaz şarap, tarhun otu sirkesi ve karabiberi kaynatıp yarısına kadar çektirin. 2. Tencereyi benmari usulü ocağa koyup içine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. 3. Sürekli karıştırmaya devam ederken teker teker yumurta sarılarını da ekleyip karıştırmaya devam edin. 4. Limon suyu, tarhun otu ve tuzu ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. 5. Etleri istersek kasaba dövdürebiliriz, istersek de yağlı kağıt veya poşet arasına koyup 4 cm kalınlığına gelene kadar kendimiz dövebiliriz. 6. Bir tavaya yağ koyup ısıtın, ardından etlerin iki yüzüne de çekilmiş karabiber ekleyip tavada 10-12 dakika pişirin. 7. Eti kesme tahtasına alıp ince ince kestikten sonra sosu üzerine gezdirip fırınlanmış patates ile servis edin.

    Chateau Briand hangi etten yapılır?

    Château Briand yemeği, dana bonfile etinden yapılır.