Buradasın
Chateaubriand eti nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chateaubriand eti pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Etin Hazırlanması: Dana bonfileyi oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve her iki tarafını da tuz ve karabiberle ovun 24.
- Pişirme: Geniş bir tavada zeytinyağını ve tereyağını ısıtın 2. Etin her iki tarafını yüksek ateşte 2-3 dakika mühürleyin, bu etin dış kısmının altın rengini almasını sağlar 2.
- Fırında Pişirme: Etin üzerine kekik ve biberiye dallarını ekleyin ve kısık ateşte, etin istediğiniz pişirme seviyesine ulaşana kadar pişirmeye devam edin 2.
- Sos Hazırlığı: Et pişerken aynı tavada kırmızı şarap ve soya sosunu ekleyin, karışımı kaynatın ve etin doğal suyuyla karıştırarak zengin ve aromatik bir sos elde edin 2.
- Servis: Chateaubriand’ı servis tabağına alıp birkaç dakika dinlendirin, ardından hazırladığınız kırmızı şarap sosunu etin üzerine dökün 2. Yanında patates püresi veya kızarmış sebzeler gibi garnitürlerle birlikte sıcak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: