Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cezayir mutfağında öne çıkan diğer yemekler arasında tajine, shakshuka, mechoui, brochettes ve makroudh da bulunmaktadır 15.
- Tajine: Patlıcan, havuç, kuru erik ve biberle pişen etler, özel bir güvece konularak sunulur 15.
- Shakshuka: Domates, zeytinyağı, biber, soğan ve yumurta karışımından oluşan bir yemektir 15.
- Mechoui: Mangalda yapılan, bütün haldeki kuzu veya tavuk etinin kömür ateşinde ağır ağır pişirilmesiyle hazırlanan bir yemektir 15.
- Brochettes: Tavuk veya kırmızı etin şişe geçirilerek pişirilmesiyle hazırlanan bir Afrika usulü kebaptır 15.
- Makroudh: İrmikle hazırlanan, badem ezmesi, hurma veya fındıkla doldurulan bir tatlıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: