Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çerkez tavuğu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet bütün tavuk 13;
- 5 su bardağı su 1;
- 3 diş sarımsak 13;
- 1 çay kaşığı tuz 1;
- 1,5 su bardağı ceviz içi 13;
- 4 dilim bayat ekmek içi 13;
- 1,5 su bardağı tavuk suyu 13;
- yarım çay kaşığı karabiber 1.
Üzeri için:
Yapılışı:
- Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün 1.
- Ayıklanmış ceviz içlerini ekleyip havanda dövme işlemini sürdürün 1.
- Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın 1.
- Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın 1.
- Karabiberle tatlandırın 1.
- Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu ince uzun parçalar halinde didikleyin 1.
- Tel tel didilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın 1.
- Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın 1.
- Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin 1.
Çerkez tavuğunu kapalı kaplarda, buzdolabında saklamaya ve kısa sürede tüketmeye özen gösterilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: