Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çerkez tavuğu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 bütün tavuk 14;
- 3 su bardağı su 1;
- 2 tatlı kaşığı tuz 1;
- 8 diş sarımsak 1;
- 5 ince dilim bayat ekmek 1;
- 3 su bardağı dövülmemiş ceviz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ 1;
- yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1.
Hazırlanışı:
- Tavuğu temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın 1. 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin 1.
- Daha sonra etlerini ve kemiklerini ayırın 1. Etleri tel tel ayırın ve büyük bir servis tabağına düzgünce yerleştirin 1.
- Sarımsakları soyun, ekmek dilimlerinin içini ufalayın 1. Ceviz, ekmek içi ve sarımsak dişlerini robottan geçirerek ezin 1.
- Tencerede kalan tavuk suyunu ve karabiberi ekleyerek karıştırın 1.
- Hazırladığımız cevizli sosu tavuk etlerinin üzerine yayın 1.
- Sıvı yağı tavada ısıtıp kırmızı toz biberi kızdırın, Çerkez tavuğunun üzerine gezdirip, sıcak ya da soğuk olarak servis yapın 1.
Bu yemek, Kafkasya, Abhazya, Çeçenistan bölgelerinden göç eden bazı toplulukların en önemli yemeklerinden biridir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: