Çerkez tavuğu yapmak için gerekli malzemeler: 1 bütün tavuk; 3 su bardağı su; 2 tatlı kaşığı tuz; 8 diş sarımsak; 5 ince dilim bayat ekmek; 3 su bardağı dövülmemiş ceviz; 1 tatlı kaşığı karabiber; 2 çorba kaşığı sıvı yağ; yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber. Hazırlanışı: 1. Tavuğu temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın. 2. Daha sonra etlerini ve kemiklerini ayırın. 3. Sarımsakları soyun, ekmek dilimlerinin içini ufalayın. 4. Tencerede kalan tavuk suyunu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. 5. Hazırladığımız cevizli sosu tavuk etlerinin üzerine yayın. 6. Sıvı yağı tavada ısıtıp kırmızı toz biberi kızdırın, Çerkez tavuğunun üzerine gezdirip, sıcak ya da soğuk olarak servis yapın. Bu yemek, Kafkasya, Abhazya, Çeçenistan bölgelerinden göç eden bazı toplulukların en önemli yemeklerinden biridir.