Çerkez tavuğu yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet bütün tavuk; 5 su bardağı su; 3 diş sarımsak; 1 çay kaşığı tuz; 1,5 su bardağı ceviz içi; 4 dilim bayat ekmek içi; 1,5 su bardağı tavuk suyu; yarım çay kaşığı karabiber. Üzeri için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 çay kaşığı toz kırmızı biber. Yapılışı: 1. Sarımsakları tuz ilavesiyle havanda dövün. 2. Ayıklanmış ceviz içlerini ekleyip havanda dövme işlemini sürdürün. 3. Ufalanmış bayat ekmek içlerini azar azar eklenen tavuk suyuyla yumuşatın. 4. Yumuşayan ekmek içinin üzerine havanda dövdüğünüz sarımsaklı ceviz karışımını ekleyip karıştırın. 5. Karabiberle tatlandırın. 6. Kemik ve derilerini ayıkladığınız tavuğu ince uzun parçalar halinde didikleyin. 7. Tel tel didilmiş tavuk etleriyle cevizli karışımı ve bayat ekmek içini karıştırın. 8. Hazırladığınız çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. 9. Arzuya göre küçük bir tavada kızdırdığınız sıvı yağa toz kırmızı biber katıp karıştırdıktan sonra üzerine gezdirin. Çerkez tavuğunu kapalı kaplarda, buzdolabında saklamaya ve kısa sürede tüketmeye özen gösterilmelidir.