Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çekirdek salep öğütmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Havanda dövme 5. 100 gram çekirdek salep, havanda dövülerek toz haline getirilebilir 5.
- Bez arasında ezme 5. Salep, iki bezin arasına konarak evdeki halterle ezilebilir 5.
- Blender kullanma 5. Dövme işleminden sonra blenderdan geçirilerek salep toz haline getirilebilir 5.
Ayrıca, kahve öğütücü veya elektrikli kahve çekirdeklerini öğüten makineler de kullanılabilir, ancak bu makinelerin dişleri kırılabilir veya motoru yanabilir, çünkü salep çok sert bir yapıya sahiptir 5.
Bir kilo salep elde etmek için 1000-4000 adet yumru gereklidir 3. Salep, topraktan köklerine zarar verilmeden çıkarılan yabanî orkidenin kardeş yumrularından elde edilir 3. Mayıs ve Haziran aylarında toplanan yumrular, yıkandıktan sonra süt veya suyla kaynatılır, ipe dizilir ve gölgede kurutulduktan sonra değirmende toz hâline gelene kadar öğütülür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: