Buradasın
Çatlamış yumurta nasıl değerlendirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatlamış yumurtaları değerlendirmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Haşlama: Çatlamış yumurtalar, limon veya sirke sürülerek dağılmadan haşlanabilir 13. Bunun için, yumurtanın çatlak kısmına limon ya da sirke sürülüp, sıcak ama kaynamamış suya yavaşça bırakılarak haşlanması gerekir 13.
- Ayırma: Çatlamış yumurtalar, diğer sağlam yumurtalardan ayrılarak saklanmalı ve hemen tüketilmelidir 5.
- Hızlı tüketim: Çatlamış yumurtalar, haşlandıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tüketilmelidir 4.
- İyice pişirme: Yumurta, sarısı ve beyazı tamamen katılaşana kadar pişirilmelidir 4.
- Soğutma süresine dikkat: Hemen tüketilmeyecekse, haşlanmış yumurta hızla soğutulup buzdolabında saklanmalıdır 4.
- Temizlik: Yumurta hazırlanırken kullanılan tüm yüzeyler ve eller iyice yıkanmalıdır 4.
Çatlamış yumurtalar, bakteri üremesi için uygun bir ortam oluşturabileceğinden, tüketim sırasında dikkatli olunmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: