Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurta kabuğu, salmonella gibi zararlı bakterilere karşı doğal bir koruma sağlar 3. Ancak çatlak olduğunda bu koruma zayıflar ve bakterilerin yumurtanın içine girmesi kolaylaşır 24. Bu durum gıda zehirlenmesine yol açabilir 14.
Çatlak yumurtaları tüketmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şunlardır:
- Koku 4. Yumurtayı kokladığınızda hoş olmayan bir koku alıyorsanız, tüketilmemelidir 4.
- Sarısı ve akı 4. Yumurtayı kırdığınızda sarısı dağılmış veya akı sulu görünüyorsa, bozulmuş olabilir 4.
- Kabuk içindeki sıvı 4. Çatlağın olduğu yerde kabuk içinde sıvı birikimi gözlemleniyorsa, yumurtanın taze olmadığı anlamına gelebilir 4.
Çatlak yumurtaların buzdolabında saklanması ve mümkün olan en kısa sürede kullanılması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: