Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çatlayan yumurtaların zararları:
- Bakteri kontaminasyonu 145. Çatlak yumurtalarda, yumurtanın kabuğundaki koruyucu bariyer bozulduğu için Salmonella gibi zararlı bakterilerin içeri girmesi kolaylaşır 15.
- Besin değerinde azalma 1. Haşlama sırasında yumurta beyazı suya sızarsa, proteinin bir kısmı kaybolabilir 1.
- Tat ve koku değişimi 1. Çatlayan yumurtalar, haşlanma sırasında suya temas ettiklerinden farklı bir koku veya tat alabilir 1.
Çatlak yumurtalar, hemen kullanılmayacaksa bir tabağa kırılıp streç filmle sarılarak en fazla iki gün bekletilmelidir 4. Ayrıca, çatlak yumurtalar tam olarak pişirilip tüketilmelidir 4.
Çatlak bir yumurta ile karşılaşıldığında, en doğru karar onu atmaktır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: