• Buradasın

    Cartlak kebapta hangi baharatlar var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Cartlak kebabında kullanılan baharatlar şunlardır:
    Ayrıca, bazı tariflerde acı toz biber ve acı pul biber de kullanılabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Cartlak kebabı hangi yöreye ait?

    Cartlak kebabı, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin yörelerine ait bir lezzettir. Ancak, bu kebabın patent alarak tescillendiği şehir Gaziantep'tir.

    Cartlak kebap içinde ne var?

    Cartlak kebabı, genellikle kuzu ciğeri, ciğer yağı ve çeşitli baharatlar kullanılarak hazırlanır. Malzemeler: - 500 gr kuzu ciğeri - 100 gr ciğer yağı - Yeterince tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biber Hazırlanışı: 1. Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır ve aynı büyüklükte ciğer yağı kesilir. 2. Şişlere 2 parça ciğer, 1 parça yağ, 3 parça ciğer dizilir. 3. Şişlerdeki malzemeler, harı geçmiş kömür ateşinde çevrilerek pişirilir. 4. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber ve kimyon eklenir. 5. Pişen ciğerler tabağa alınır ve üzerine karabiber serpilir.