Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cannoli kreması yapmak için aşağıdaki malzemeler gereklidir:
- 250 gram süt 5;
- 45 gram toz şeker 5;
- 1 yumurtanın sarısı 5;
- 1 çubuk vanilya 5;
- 30 gram nişasta 5;
- Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık 5.
Yapılışı:
- Sütü tencereye alın ve ocağı kısık ateşte açın 5.
- İçine şekerin yarısını ve çubuk vanilyanın içindeki taneleri ekleyin 5.
- Yumurta sarısı, nişasta ve iri çekilmiş fındığı ilave edin 5.
- Şekerin kalanını da ekleyip çırpmaya devam edin 5.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirin 5.
- Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın 5.
Bu şekilde hazırlanan krema, cannoli yapımında kullanılmak üzere hazırdır 5.
Cannoli tarifi ve yapımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: