Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çankırı tuzunun diğer tuz çeşitlerinden farkları şunlardır:
- İyot Miktarı: Çankırı tuzu ve Kırıkkale Delice tuzu, doğal olarak az miktarda iyot içerir, bu nedenle iyot eksikliğini gidermede yardımcı olurlar 1.
- Sodyum Oranı: Çankırı tuzu, içeriğinde %37 civarında sodyum bulunurken, Delice tuzunda bu oran %35-%36 civarındadır 1.
- Mineral Zenginliği: Çankırı tuzu, sodyum ve klorür dışında %5 oranında diğer zengin mineraller içerir, bu da onu mineraller açısından daha zengin yapar 13.
- Çevre Kirliliği: Çankırı tuzu, çevresel kirlenmeye maruz kalmadan üretilir ve mikroplastik ve ağır metal gibi sağlığa zararlı maddeler içermez 34.
- Coğrafi İşaret: Çankırı tuzu, coğrafi işaretli bir ürün olup, güvenilir satıcılardan alındığında sahte ürünlerden ayırt edilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: