Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaya tuzu ve iyotlu tuzun her ikisi de kendi açısından avantajlara sahiptir, ancak farklı ihtiyaçlara göre tercih edilmelidir.
Kaya tuzu, işlenmemiş ve doğal bir tuzdur, bu nedenle katkı maddeleri içermez ve daha fazla mineral (örneğin, kalsiyum, çinko, demir) içerir 15. Ancak, yüksek sodyum içeriği nedeniyle aşırı tüketimi tansiyon ve kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir 4.
İyotlu tuz, iyot elementinin eklenmesiyle elde edilir ve iyot eksikliği riskini azaltmak için kullanılır 45. Bu, tiroit bezlerinin sağlıklı çalışması ve metabolizmanın düzenlenmesi için gereklidir 4. Ancak, rafine edilmiş iyotlu tuzlar, akışkan hale getirilmek amacıyla alüminyum hidroksit gibi katkı maddeleri içerebilir 3.
Sonuç olarak, iyot eksikliği riski taşıyan kişiler için iyotlu tuz, diğer durumlarda ise kaya tuzu daha uygun bir seçenek olabilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: