Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cam kavanozda tereyağı yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- 2,5 litre sütten yapılan yoğurtların kaymağı üç kez üst üste toplanır 4.
- Kaymağı 1 litrelik cam kavanoza konur ve çalkalanmaya başlanır 4.
- 15 dakika sonra buz kalıpları eklenir ve çalkalamaya devam edilir 4.
- Bir süre sonra yağ ayrışır ve su ayrılır 4.
- Süzgeçten süzülür 4.
- Tereyağı, bir cam kaba alınıp üstüne bir bardak soğuk su eklenerek yıkanır 4.
- Tekrar süzüldükten sonra, tereyağı kapaklı bir kaba alınır 4.
Ev yapımı tereyağı çok çabuk bozulduğu için ya çabuk tüketilmeli ya da buzlukta saklanmalıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: