Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cam kavanozda tereyağı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 litre çiğ süt kaymağı veya pastörize günlük süt kaymağı 2;
- Alternatif olarak: 1 litre süt kreması 2.
Yapılışı:
- Kaymağı hazırlama: Çiğ sütü geniş bir tencereye koyun, kaynatın ve soğumaya bırakın 2. Üzerinde oluşan kaymağı (krema) bir kaba toplayın 2. Birkaç gün bu işlemi tekrar edip yeterli miktarda kaymak toplayabilirsiniz 2.
- Çırpma: Kaymağı veya süt kremasını cam kaseye alın 2. Mikserle veya mutfak robotuyla yüksek devirde çırpmaya başlayın 2. İlk başta krema gibi olur, çırpmaya devam ettikçe yağ ve ayran birbirinden ayrılır 2.
- Süzme ve yıkama: Yağı süzgeçle alın, altındaki sıvı kısmı (ayran) dökmeyin, içilebilir 2. Tereyağını soğuk suyla birkaç kez yıkayarak içindeki ayran kalıntılarını temizleyin (bozulmayı önler) 2.
- Şekil verme ve saklama: Yağa şekil verin (ister top, ister kalıpla) 2. Cam kavanozda veya streç filmle sarılı şekilde buzdolabında saklayabilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: